DBN SkillsXperts

Plezier en ontwikkeling, die 2 dingen kunnen niet los van elkaar gezien worden als je praat over “leren”.

Het werken aan de balbehandeling staat voorop. Veel voetbalvormen met de bal, in groepsverband ook veel positiespellen, veel herhalingen, dat helpt bij het herkennen van situaties in het veld. Daardoor kun je sneller beslissen/handelen en creëer je een voorsprong op je tegenstander.

Daarnaast is organisatie binnen de linie en/of binnen het team van belang: Hoe staan we bij balbezit en bij balverlies? Hoe kunnen we de tegenstander pijn doen bij balbezit? Hoe (snel) veroveren we de bal als we die niet in bezit hebben?

Dit vergt een hoge mate van samenwerken, maar vanuit de individu gezien kun je wel werken aan je positionering, hoe sta je ten opzichte van je medespelers en je tegenstanders, waar ligt de ruimte, hoe bespeel je die, wat wordt er nog meer van je verwacht op een bepaalde positie, etc.

Dit bewustzijn geeft ook een stukje houvast op momenten dat je niet goed in de wedstrijd zit. 

Tenslotte is een goede conditie uiteraard ook van belang: als je fit bent, ben je frisser om een actie uit te voeren en heb je minder moeite om uit te voeren wat het team nodig heeft.

Wij leggen graag de verantwoordelijkheid neer bij de deelnemers. Wel willen wij hen daarin positief coachen en begeleiden, maar altijd vanuit hun eigen inzicht. Want zij moeten erover nadenken, zij moeten herkennen wat er gebeurt in het veld en zij moeten een beslissing nemen. Waarom kies je voor die oplossing? Zijn er andere/betere oplossingen? etc.

Wij zijn ervan overtuigd dat het op deze manier stimuleren, ervoor zorgt dat zij zich als individu ontwikkelen en daarmee ook het team naar een hoger niveau tillen. 

Binnen DBN TalentXperts richten wij ons op: 

Talent Recognition en Scouting